Pa de nous i panses

El pa de nous i panses és un pa que té la seva inspiració en els pans que per nadal s’elaboren al voltant d’Europa on per a aquestes dates, molts països preparen pans per a la seva celebració. Aquests pans generalment són dolços i s’emplenen a panses, fruites seques o nous.

Aquesta tradició de fer els pans per al Nadal neix en honor a la celebració del naixement de Jesús, per la qual cosa molts cristians, per a celebrar aquest dia, elaboren aquest tipus de pa, que representa les bondats de la terra que ho va veure néixer. Per això s’usen, fruita seca i nous, que se suposen eren molt comunes durant l’època de Jesús.

Així trobem diferents pans per a aquestes celebracions com a Itàlia el Panetone, a Alemanya el Stollen o a Anglaterra el Christmas Pudding.

El pa de nous i panses és exquisit. La molla suau elaborada a base de farina de blat barrejada amb panses i nous ofereix al seu torn una cruixent escorça caramel·litzada que amaga una molla esponjosa, tova i plena d’un intens sabor. El sabor del blat, fermentat durant més de 12 hores, juntament amb la base d’aquesta fermentació elaborada mitjançant massa mare, es complementa perfectament amb la dolçor de les panses i el sabor de les nous, que ofereix al paladar una deliciosa explosió de matisos.

Aquest pa que l’oferim un dia a la setmana, concretament els dimecres, encara que pots demanar-nos-ho perquè t’ho fem per a un dia concret i puguis recollir-lo en el nostre local o bé puguis rebre’l a casa en els horaris establerts.

Així doncs el pròxim dia 13 no deixis de visitar-nos i provar aquesta delícia que preparem especialment per a tu.

Funny Meals with BLANC